Wrotters stellen tweede plek veilig

Gepost op 06-03-2016
Gorredijk - Op zondag 6 maart mochten de rugbyers van Gorredijk weer aantreden voor de competitie. De Wrotters speelden een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Groningen 3. Van onderschatting was geen sprake toen bleek dat de Groningers de volledige 22 spelers op het wedstrijdformulier hadden ingevuld. Gelukkig hadden we Wrotters ook de weg naar het clubhuis en het veld gevonden en hadden zelf vijf wisselspelers. Door afmelding van de landelijke scheidsrechter was gelukkig onze woensdagtrainer Alex bereid gevonden de wedstrijd te leiden.

In de warming-up kregen beide teams eerst nog een frisse hagelbui om de oren. Hierdoor was het veld weer wat gladder en hiermee onvoorspelbaar. Ook de bal bleek minder goed te vangen als normaal en dit in combinatie met te laat de bal overspelen zorgde voor een rommelige eerste helft waarbij de Wrotters kans na kans onbenut lieten. De bezoekers kwamen door een onderschepte bal wel tot scoren waarbij de ruststand 10-7 niet de juiste weergave van de krachtsverhouding was.

De wissels van de Wrotters waren getergd om hier in de tweede helft verandering in te brengen. Alle vijf de spelers werden ingezet, helaas veranderde het spelbeeld aan het begin niet. Toen echter de zon zijn intrede deed, het veld en bal opdroogde en er zuiniger met de kansen werd omgesprongen wisten de Wrotters toch nog een acceptabele score neer te zetten. Youngster Marinus en brute kracht Stefan B. mochten na afloop de man-of-the-match eer met elkaar delen voor hun goede invalbeurt. Doordat de tegenstander nog profiteerde van een aanvalsfout kwam de eindscore op 42-12 voor Gorredijk.

Door deze winst hebben de Wrotters de tweede plek in de Vierde klasse Noordoost Nederland veilig gesteld. De achtervolgers uit Leeuwarden komen punten tekort, net zoals de Wrotters de koploper uit Enschede niet meer in kunnen halen. De competitie wordt volgende week thuis tegen Dwingeloo afgesloten. Mochten de Wrotters nog een grote overwinning boeken, dan houd het nog uitzicht op 'één van de beste nummer drie' van de vierde klasse en zit mogelijkheid tot promotie er nog in. Aanvang 14:00 uur op het Sportpark Kortezwaag, toegang is gratis.