Wrotters weer van start

Gepost op 23-01-2018

Een winterstop kent de rugby niet. De rugby gaat gewoon elke week door en er wordt pas niet gespeeld als het veld ook daadwerkelijk niet te bespelen valt. Maar de Wrotters uit Gorredijk hebben lang stil moeten staan. Door ijzel in december, speciale dagen en een erg ongelukkig overgebleven wedstrijdschema was de vorige wedstrijd alweer 5 weken terug. Toen werdt er verloren van Groningen 3, nu stond de thuiswedstrijd tegen Groningen 4 / Studenten 2 combinatie op het programma.

De eerste paar minuten was het duidelijk weer wennen voor beide ploegen om een bal van de ene teammaat naar de ander te krijgen. De Wrotters wisten zich het snels te herpakken en liepen door een paar snelle tries ineens dik uit. De aanvoerder was in zijn nopjes en vroeg aan zijn team de score te verdubbelen in de tweede helft.

Maar het tegengestelde gebeurde, de Groningers hadden zelf twee snelle uitbraken en mochten ook nog even genieten van een man-meer situatie. De Wrotters bleven, al was het moeizaam, wel knokken en wisten ook nog twee keer te scoren. De einduitslag was een normale 56-14.

De overige wedstrijden van deze speelronde werden ook gespeeld en daardoor is de competitie toch echt weer onderweg. De Wrotters staan op een vierde plek en moeten nog aan de bak om het podium aan het eind van de rit te mogen beklimmen. In Februari gelukkig meer wedstrijden om weer wat ritme op te kunnen bouwen.