Wrotters maken indrukwekkende comeback

Gepost op 19-02-2018
Het herenteam van Rugby Club de Wrotters gingen verbaasd naar Zwolle voor de competitiewedstrijd aangezien omliggende velden vanwege het winterweer al waren afgekeurd. De velden waren zoals de blauwvingers het noemden `stevig` en de Wrotters konden het hier alleen maar mee eens zijn. Laten we zeggen dat het veld `te doen` was.

De Wrotters hadden aan het begin meer balbezit maar wisten niet goed de lijnen te doorbreken van Zwolle. Dit kwam door het verdedigen van Zwolle maar ook door een wat ontbrekende creativiteit en zorgvuldigheid. Zoals bij andere sporten ook wel gebeurd, vallen dan ineens de punten de andere kant op. Door een kick-interceptie bleef de score een geruime tijd 7-0 voor de thuisploeg.

Beide ploegen kwamen niet lekker in de wedstrijd omdat lineouts en scrums steeds scheef waren en daarmee was het elke keer stuivertje-wisselen van balbezit in de spelhervattingen.

Opeens kregen de Wrotters echter de vorm terug van de laatste paar wedstrijden. De bal werd rondgepasst en er werd laat in de tweede helft gescoord. De Wrotters hadden ineens toch meer ritme en door de vrijgekomen ruimte scoorden de Gerdyksters ineens nog tweemaal waardoor de overwinning wat meer zeker werd. Het bonuspunt voor vier of meer tries werd ook nog binnengehaald in/aan de zijlijnmarge. Het laatste wapenfeit was nog wel van de thuisploeg, dit zette de eindstand op 14-24 voor de Wrotters.

Op de eerste verdieping van het clubhuis werd de overwinning nog even goed gevierd door het nuttigen van een paar overwinningsjugs. Dit kon mede door het sterrenvervoer die voor deze gelegenheid was geregeld.

De Wrotters willen Zwolle nog(maals) bedanken voor het aanvullen door het uitvallen van een Wrotter(in). Al was het erg spannend om de punten, de karakter van de sport is ook erg belangrijk!