Wrotters winnen laatste thuiswedstrijd

Gepost op 12-03-2018
In Gorredijk mochten de Rugby Club Wrotters na twee weekenden van vorst weer aantreden. Tegenstander Dwingeloo 2 werd uitgenodigd voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor de Wrotters. Dwingeloo was niet helemaal compleet maar werd aangevuld door wat Wrotters en wat spelers uit Drachten die al een tijd geen wedstrijd meer hadden gespeeld en het wel even leuk vonden om mee te doen.

De schrik zat er even goed in bij de thuisploeg. In een bizarre beginfase kwam het mixteam op een 12-0 voorsprong en hadden de Wrotters nog amper een bal rond kunnen spelen. Gelukkig werd het vizier op scherp gezet en kwamen de Wrotters terug zodat er in de rust met een kleine voorsprong een goede teamtalk kon plaatsvinden.

Een omzetting en een wissel in de scrum en een wissel in de lijn zorgde wellicht voor de absolute scherpte in de tweede helft. Binnen een paar seconden werd alweer gescoord en daardoor leek er bij Dwingeloo/Wrotters/Drachten wat geknakt te zijn. Met solide scrums en goed lijnspel lieten de Wrotters steeds hun hielen zien aan de tegenstander. Debuterend jeugdspeler Marc mocht ook twee tries turven. Dwingeloo kwam met wat losse acties nog wel tot 4 tries en 31 punten, dat was dan wellicht door de verslapte aandacht.

Bij een einduitslag 86-31 keken beide team nog naar Wales-Italie en werd in de rust van die wedstrijd good-old Marinus tot Man-of-the-Match bekroond. De pull-bier-prijs was in vertrouwde handen. De Wrotters staan nu een weekje stil vanwege een interland maar mogen 25 maart voor de tweede plek in de competitie strijden in en tegen Emmen.