Wrotters wederom in sterke comeback-rol

Gepost op 25-03-2018
Zondag 25 maart mochten de Wrotters aantreden tegen Emmen. Deze twee teams lijken erg veel op elkaar. Beide clubs hebben maar één herenteam en draaien standaard mee om de podiumplekken in de vierde klasse Noord. Beide team spelen opportunistisch rugby en de clubkleuren zijn voor beide groen. Deze keer hadden de shirts een ander patroon waardoor er beide in de eigen shirts kon worden gespeeld. Beide teams stellen ook nog weleens een dame op maar nu de enige dame in het veld de referee. Zij mocht deze wedstrijd om de tweede plaats in de competitie leiden. Thuis verloren de Wrotters van een sterk Emmen, vorig jaar wonnen de Wrotters deze uitwedstrijd in een spannend duel.

Emmen kwam met een scherpe interceptie erg vroeg op voorsprong en vlak daarna werd de lege blindside, Emmen speelde met een man meer in de lijn, goed benut en toen nog tweemaal de achterlijn werd gehaald stonden de Wrotters na een kwartier spelen al met 24-0 achter. Alles leek erop dat de thuisploeg een fantastische overwinning zou boeken. De lucht in de longen was niet aanwezig bij de bezoekers en terugkomen in en tegen Emmen van zo`n stand zal niet zou gauw gebeuren. De Wrotters waren tot dusver nog niet kansloos geweest, maar hadden al wel twee tries verknoeid.

Het knoeien werd opeens omgezet in goed overspelen zonder al teveel spektakel. Hiermee werd de snelheid van de Wrotters goed ingezet en de breedte van het veld goed benut. Wachtend op het gaatje prikten de Wrotters door de verdediging en het publiek zal toch even vertwijfelend hebben gestaan bij de 24-40 ruststand in het voordeel van die Wrotters.

Emmen, met vijf wissels, begon wat om te zetten en dat werkte gelijk. Jong en oud scoorden weer vlot waardoor er 38-40 op het bord kwam te staan. De golfbeweging van scoren sloeg toen nogmaals om, waarbij de Wrotters een groot aantal tries mocht noteren. Echt goed verdedigd werd er niet aan beide kanten. Met name de heren die de longen weer lucht hadden kunnen geven mochten de lengte van het veld uitlopen. Emmen zal vast verdrietig zijn geweest over de einduitslag 41-78, bij de Wrotters heerste zowel ongeloof over het scoreverloop als een euforische stemming.

Met nog een wedstrijd te gaan staat Gorredijk op een mooie tweede plaats. Een plaats die alleen Emmen nog kan afpakken bij tweemaal winst, tenzij de Wrotters in de laatste competitiewedstrijd nog weten te stunten op het veld van Drachten die alle wedstrijden nog dik heeft gewonnen, waaronder een ongekende score van 162 punten op deze zelfde zondag.

zie ook www.jetfotoemmen.nl/rugby/ (alle foto`s zijn auteursrechtelijk beschermd)