Wrotters weer in actie, oefenwedstrijd!

Gepost op 10-09-2018
De Wrotters zijn zondag 9 september 2018 naar Zaandam afgereisd voor een oefenwedstrijd tegen Zaandijk Rugby. De club van Jorrit de Boer ontving de combinatie Gorredijk/Leeuwarden goed en met een mooi zonnetje werd er weer leuk gerugbyt.

Het was de scheidsrechter zijn eerste wedstrijd, maar dit deed hij voortreffelijk. Tevens was het het debuut van Tjisse die meer dan voortreffelijk speelde. Zelfs de grotere mannen kwamen niet aan hem voorbij.

De Wrotters (Matt, Martin, Susan, Andre, Ultsje, Tjisse, Stephan, Stefan, J.T.) en Greate Pier (Patrick, Johan, Wouter, Leendert) speelden een wedstrijd van 4x20. Het eerste kwart was dit met 13 tegen 15, maar Jorrit vulde al gauw de Friezen aan. Zaandijk speelde nog niet op het niveau wat van ze verwacht werden maar kwamen wel veelvuldig tot scoren toe. Maar ook de Wrotters combinatie wist zeker goede dingen te laten zien. Soms kwam de laatste pass even niet aan, maar er werd uit een spelhervatting wel mooi gescoord.

Het tweede kwart liep beter voor WroPier met meer balbezit en betere acties. Hier werd dan ook twee keer gescoord, waar Zaandijk zichtbaar even van stond te balen. Het derde kwart was voor beide ploegen wat rustiger, maar in het vierde kwart was de (verdedigings)energie bij WroPier nagenoeg op. Hier liep Zaandijk ver uit.

Al met al waren de Wrotters niet ontevreden over deze eerste wedstrijd. Zaandijk was vantevoren al hoger ingeschat en zelfs titelkandidaten voor dit jaar in de derde klasse. Een onvolledig team uit Friesland en weer ineens zo`n eerste wedstrijd is toch altijd weer even wennen. Volgende week start de competitie met Wrotters/Pier tegen Groningen 4. De verwachting is weer een hoge try-teller.

Zaandijk bedankt voor het ontvangst! Na de tijd zat het nog heerlijk in het zonnetje met een prima bbq-tje. Succes in de competitie!