Mooie pot in Gorredijk

Gepost op 08-10-2018
Zondag 7 oktober - Terwijl de restanten van de Music Meeting werden opgeruimd stond er afgelopen zondag weer een thuiswedstrijd voor de Wrotters op het programma. De Eemland reserves kwamen op bezoek. De Wrotters waren door ziekte niet compleet maar met de jongens van Greate Pier erbij waren er toch weer 20 spelers beschikbaar. Alle ingredienten voor een mooie pot waren aanwezig. En dat werd het ook.

In een van de eerste acties wisten de Wrotters er gelijk doorheen te breken en zo kwam er al snel 5-0 met conversie 7-0 op het digitale scorebord te staan. Een lekkere start.
Eemland kwam echter voor de punten in Gorredijk en begonnen wat in hun spel te komen. Door overlaps wistten Eemland eenvoudig naar 07-28 te gaan.

Om maar een kleine vergelijking te trekken, in de wedstrijden Zuid Afrika-Nieuw Zeeland en Argentinie-Australie was afgelopen zaterdag te zien dat geen achterstand te groot hoeft te zijn, en ook zo kwamen de Wrotters met 3 tries en 3 conversie op 28. Een mooie stand natuurlijk met in ieder geval een bonuspunt voor het thuisteam.

Echter de slordigheden in doorschuiven van de verdediging braken Gorredijk toch weer op, en op het laatst duurde de wedstrijd ook net even te lang waardoor de bezoekers met 28-54 wisten te winnen. Het thuisteam kon met geheven hoofd van het veld lopen, maar had het verschil toch liever wat kleiner gezien.

Na de wedstrijd spraken beide captains over een mooie pot rugby, en dat was het ook. Geen saai moment in 80 minuten spel, en zo moet het ook. Man of the Match werd debutant Olger! Een extra bedankje aan de referee die de wedstrijd uitstekend heeft begeleid en een aantal fanatiekelingen in toom wist te houden. Op naar Almelo volgende week!