Wrotters winnen in Almelo

Gepost op 15-10-2018
Zondag 14 oktober trokken 13 Wrotters en 4 Greate Pier spelers naar Almelo voor een pot rugby onder de recordzonnestralen van deze maand. Met een overschot aan voorwaartsen kreeg de lijn twee tweede-rijers als centers. Deze opstelling zorgde ervoor dat steeds voortvarend naar voren werd getrokken en door het tegenvallende tackelen van de tegenstanders werden dan ook veel meters gemaakt.

De Wrotters kwam al gauw op het virtuele scorebord, het houten scorebord bleef namelijk onaangeroerd, met drie tries. Alles leek op een mooie rugbymiddag voor de Wrotters te gaan lijken totdat onze nummer 8 ongelukkig op het harde grasloze veld terechtkwam. De stemklanken verraadden al gelijk een ernstige blessure, achteraf bleek dat de speler in het ziekenhuis van Almelo moest blijven zodat deze op de maandag kon worden geopereerd aan de knie(schijf). Beterschap van ons allemaal!

Deze domper zorgde er ook voor dat de Bulls ineens opstonden. Door even slecht te verdedigen kregen de Greate Wrotters snel twee tries om de oren. En als de centre de interceptiebal onder controle had gehouden dan had het weer gelijk gestaan. Gelukkig ging de knop bij de Groen Witten weer om en door andermaals een sterke scrum kon met het balbezit de lijn weer goed geactiveerd worden en braken de Wrotters weer meerdere malen door de lijn. Door op tijd een snelle speler te vinden werden er nog veel tries binnengelopen.

De kicker had wat meer moeite met de eenvoudige kicks dan met de lastige waardoor van de 11 tries maar 6 werden verzilverd maar de eindstand van 10-67 was wel weer de grootste uitslag in de vierde klasse noord. Met deze overwinning blijven de Wrotters aan de goede kant van de streep voor de poule-ronde. Komend weekeinde ontvangen we plaats 6 concurrent combinatieteam Dragons/Enschede in Gorredijk. De kick-off is om 14:00 uur met gratis toegang voor toeschouwers.