80 minuten zuivere speeltijd

Gepost op 22-10-2018
In Gorredijk kwam 21 oktober 2018 het combinatieteam Enschede Rugby Club / Dragons Rugby Club op bezoek. De Wrotters hadden 13 man klaar voor de strijd en Greate Pier nam 8 spelers mee waardoor er weer voldoende wissels waren deze wedstrijd. Onder veel belangstelling ging de wedstrijd om de strijd tussen A-poule-kwalificatie van start. De Wrotters wisten gelijk in de eerste paar minuten te scoren wat natuurlijk een fijn begin is.

Wederom lag er veel ruimte op het veld en hier werd optimistisch gebruik van gemaakt. Ondanks het feit dat er meer en beter overgespeeld kon worden liep de score toch uit naar een comfortabele 33-0 voorsprong bij rust. Terwijl de sinaasappelen en citroenen rondgingen deed de captain zijn best om zoveel mogelijk spelers minuten te geven.

In de tweede helft was het eerst nog een beetje onwennig maar daarna ging de puntenmachine toch weer lekker lopen. Losse ballen werden opgepakt, de offside lijn werd scherp bestreden en de tackles waren zeker niet minder hard dan in de eerste helft. De bezoekers kregen echter ook wat meer ruimte en door wat miscommunicatie en mis-tackling hadden de Hengelo’ers e Enschedeërs toch een bonuspunt te pakken.

Aanvallend gezien zette de thuisploeg wel evenveel punten op het bord dan in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Met de einduitslag 66-24 schuiven de Wrotters door naar plaats 4 op de ranglijst. Achteraf gezien was het weer een heerlijke rugbypot die nauwelijks rust voor de spelers gaf. Op deze manier is de 4-e klasse Noord-Oost weer een heerlijke competitie. Het waren met recht 80 minuten zuivere speeltijd en een ieder kon zich met een goed vermoeid gevoel van het veld verplaatsen naar de douche en door naar het terras.