Wrotters mistten het vuur

Gepost op 29-10-2018
Wedstrijden tegen Rugby Club Emmen, met name in Emmen staan garant voor spannende wedstrijden. De inzet van deze speelronde was de vierde plaats in de ranglijst. Toen Gorredijk/Leeuwarden aankwam stonden de Emmenaren al op het veld in te gooien. De Greate Wrotters liepen hun eigen schema door en stonden om 14:00, een alleraardigste kick-off tijd met 15 man klaar voor de wedstrijd.

Emmen had de voorwaartse drive er goed in en met individuele acties kwamen ze geregeld erg ver. Na een paar minuten stond er dan ook al een try in het boekje van de scheidsrechter. Het duurde 12 minuten voordat de Wrotters tegenscoorden. En door onoplettendheden en een wat te afwachtende houding ging de thuisploeg met 22-5 aan de sinasappelen.

Begin tweede helft leek de wedstrijd weer te kantelen. De lijn werd steeds goed uitgespeeld en een aantal voorwaartsen gaf goed support waardoor in een kwartier driemaal werd gescoord. Emmen stond nu nog maar 1 conversie voor. De wedstrijd lag nog open.

Helaas lag de verdediging van de Greate Wrotters ook nog open waardoor de thuisploeg met 32-20 won, waarbij de Wrotters dus niet nog een extra bonuspunt hebben bemachtigd. De douche bij de andere kleedboxen was gelukkig lekker warm.

Pas op 18 november is de volgende competitieronde. De Wrotters zullen het vuur tegen Zwolle 2 vanaf het begin moeten laten zien om bij de eerste zes op de ranglijst te blijven. De wedstrijd is thuis. Komt dat zien!