De Wrotters stijgen een plek

Gepost op 19-11-2018
Zondag 18 november mochten de Wrotters op een frisse herfstdag in Gorredijk aantreden tegen Zwolle 2. Zwolle had één wissel mee kunnen nemen, terwijl de Wrotters samen met Greate Pier het wedstrijdformulier tot de volle 20 kon aanvullen. Nadat de voor de Wrotters inmiddels goed bekende scheidsrechter nog wat basisregels ten uitleg bracht kon de wedstrijd eindelijk beginnen. De Wrotters hadden 2 weken stil gestaan maar dat was niet te zien, vanaf het begin liep de aanval goed door en werd er binnen het kwartier al een bonuspunt voor de 4 tries genoteerd.

Zwolle kwam niet of nauwelijks aan de bal wat betekende dat de Wrotters veel in de aanval mochten gaan. Weliswaar werden niet alle mogelijkheden tot punten omgezet maar veel liep wel goed door genoeg snelheid, communicatie en support. De ruststand was 36-0 voor de Wrotters.

In de rust tijd om spelers die aan de kant stonden de wachten om ook mee te doen in het rugbyplezier te wisselen. Maar het was eerder Zwolle die met nieuwe energie aan de tweede helft begon. Een aantal spelers van de blauw vingers kregen de ruimte om te gaan lopen en de verdediging van de thuisploeg haperde even door het onverwachte scenario. Kort achter elkaar scoorde Zwolle tweemaal.

De Wrotters lieten hun kansen ineens onbenut en mede door de laagstaande zon waren de passes niet meer van goede kwaliteit. Gelukkig kwam de concentratie op een gegeven moment nog terug waardoor de Wrotters de wedstrijd toch nog op slot wisten te gooien met een 48-21 overwinning. Met deze overwinning, en het verlies van de concurrent, stijgen de Wrotters naar plaats 5 op de ranglijst met een bonuspuntje meer dan de Emmenaren. Volgende week hopen de Wrotters aan te kunnen treden in en tegen rode lantaarndrager Dwingeloo 2.