Koploper treft gemotiveerde Wrotters

Gepost op 03-12-2018
Een echte herfst dag. Hard werken. Voorstaan maar gelijk eindigen. Een kort verslag.
Maar natuurlijk meer te melden dan dit!

De Wrotters keken voorafgaand aan de wedstrijd even op de ranglijst en zag dat er uit de laatste twee wedstrijden nog punten moesten komen om een mooie positie te kunnen behouden. Groningen 3 kwam op bezoek, en had tot nu toe alle 8 wedstrijden nog gewonnen. De Wrotters moesten aan de bak dus. En het werd een echte nagelbijter.

Het was fris, voornamelijk door de druilregen die maar af en toe even ophield. Daardoor werden er nog wel wat schuivers en knock-ons gemaakt. En daardoor ging de bal steeds over en weer. Aanvallen en verdedigen in dezelfde acties. Maar de Wrotters kwamen een paar keer echt los en wisten daar in de eerste helft een keer door te scoren. Deze 7-0 werd met een leeuwenhart verdedigd, zo goed en kwaad als het soms ging. Er werd in ieder geval gepauzeerd met deze voorsprong en dat was erg lekker.

Met weinig wissels tot de beschikking bleef de opstelling grotendeels gelijk en werd de tweede helft aangevangen. De bezoekers hadden nu de wind mee en wellicht kwamen ze hierdoor iets beter in hun spel. Maar de Wrotters zaten er goed bovenop waardoor eigenlijk geen van beide ploegen gevaarlijk was in de tegenstander zijn 22. Helaas glipte een snelle winger er eenmaal doorheen en stond er 7-7 op het bord.

In de tweede helft was er wat meer oponthoud door wat uitvallers en wat woordwisselingen met de scheidsrechter waardoor het ritme bij beide ploegen er niet echt meer in zat. Uiteindelijk drong Groningen nog het meest aan op het laatst maar de Wrotters hielden steeds weer die deur dicht waardoor de Wrotters de eerste wedstrijdpunten pakte tegen deze tegenstander in de competitie.

Als de Wrotters dit volgende week weer doen in de uitwedstrijd van 1,5 uur reizen dan stijgen ze weer een plaatsje op de ranglijst. Want alhoewel deze wedstrijd een morele overwinning betrof toonde het wedstrijdformulier een remise. Voor de schrijver deze slechts het derde gelijkspel in 18 jaar rugby.