Wrotters zeer strijdlustig, maar geen punten

Gepost op 10-12-2018
De laatste ronde van de eerste fase van de competitie. Er gaan 13 Wrotters en 5 Greate Pier spelers in de auto richting Driebergen. Het tweede team van de Pink Panthers ontving ons op hun alleraardigste locatie. Het wisselvallige weer hield de hele dag aan, dus het was weer wrotten!

De Panthers speelden eenvoudig maar doeltreffend rugby in de eerste helft. Iedereen liep rechtdoor en hard. De Greate Wrotters wisten dit wel aardig te keren, maar met het balbezit percentage wat de PP hadden werd de verdediging toch een paar keer geslecht. De aanval van de Wrotters had te maken met een rush defense. Het weinige balbezit voor de Wrotters was niet zo gevaarlijk als de bij de PP. Met 3 tries tegen gingen we de rust in.

In de tweede helft waren er creatieve omzettingen nodig om 8 voorwaartsen in een scrum op te stellen en om een lijn op te stellen. Maar de flexibiliteit van het team bleek groot en aanvallend kwamen de Wrotters er af en toe lekker uit. De strijdlust zorgde nog steeds voor turn-overs aan beide kanten en daardoor was het een heerlijke pot rugbyen. En alhoewel alle tries aan de Rose zijde vielen waren de Wrotters erg tevreden over deze helft.

Doordat er geen punten werden gepakt blijven de Wrotters op de zesde plaats staan. Omdat Dwingeloo 2 zich uit de competitie heeft getrokken zijn alle wedstrijden in de eerste fase nu gespeeld en zal de bond de indeling voor de tweede ronde bekend gaan maken. Het is nog even afwachten of de Greate Wrotters in de championship of in de trophy poule zal uitkomen. De competitie begint pas 13 januari weer.