Wrotters starten met winst in nieuwe poule

Gepost op 28-01-2019
Begin december speelden de Wrotters de laatste wedstrijd in de eerste helft van de competitie. Daarom was het zoveel mooier dat de wintervorst zaterdag uit de grond begon te trekken en er op zondag 27 januari weer gespeeld kon worden. De Wrotters/Greate Pier combinatie waren bij de bovenste 6 geƫindigd in de eerst helft van de competitie en daarmee het recht verworven om in de A-poule uit te komen. Het terugtrekken van een team betekende echter dat de Wrotters terug werden gezet door de bond naar de B-poule. De Wrotters waren van plan gelijk een statement te maken en hoe beter dan tegen Groningen 4 die de B-poule al wel was begonnen met 2 klinkende overwinningen.

De Wrotters konden niet beschikken over de volledige selectie, maar gelukkig kwamen er veel spelers uit Leeuwarden dit keer om meer dan voltallig uit te kunnen komen. Groningen 4 werd zelfs met 1 speler aangevuld. Op het eigen veld in Gorredijk ging de thuisploeg vanaf de eerste minuut in de aanval. De lijn was sterk bezet en wellicht wat de tegenstander hierin wat minder ervaren. Na 20 minuten spelen waren de eerste vier tries al gedrukt en was het bonuspunt dan ook al veilig gesteld. Nog wat mooie acties door een vrij spelende lijn zorgde voor een comfortabele 38-0 ruststand.

In de tweede helft werd uit voorzorg gewisseld en kwam iedereen nog aan spelen toe. Deze helft was wat spannender en daardoor of zou het daaruit volgend zijn geweest dat het spel wat rommeliger verliep. De try-lijn van de thuisploeg bleef echter schoon terwijl er zelf nog wel werd gescoord. Door een mooie ronde 50-0 overwinning smaakte de overwinning in de derde helft ook weer goed. De Gorredijkers zijn volgende week vanwege Development dagen vrij en de week daarna staat de trip naar Italiƫ op het programma. De week daarna staat een verre uitwedstrijd naar Almelo op het programma.