Over

De Wrotters is een hele gezellige club mensen uit Gorredijk en wijde omgeving. De Wrotters is één van de vier verenigingen in de provincie Friesland. Het is uniek dat een dorpje als Gorredijk (slechts 7500 inwoners) een rugbyteam op de been kan brengen.

Na vele jaren in de derde klasse te hebben gespeeld gingen de Wrotters na het kampioenschap van de 3e klasse Noord-oost naar de 2e klasse Noord van de Nederlandse rugbybond. Het verblijf hier was slechts van korte duur. Na één jaar tweede klasse degradeerden de Wrotters weer naar de vertrouwde derde klasse. Mede doordat er op dat moment een aantal spelers vertrokken liep het spel niet meer zoals voorheen en aan het eind van het seizoen 2010-2011 degradeerden de Wrotters naar de 4e klasse Noord-oost.

De harde kern van het team bestaat uit spelers tussen midden 20´ers en beginnende 30´ers maar er is ook nog een mooie groep van vroege 20'ers. Het team wordt gecompleteerd door enkele, inmiddels enigzins kalende, 40-plussers.

Door een groeiend aantal jeugdleden hoopt de club in de toekomst weer een eigen jeugdteam te kunnen inschrijven. Op het moment draait de jeugd nog mee in een selectie van Noordelijke verenigingen. Er is jeugd van 10 tot 14 jaar en van 14 tot 16 jaar.

De Wrotters hebben een zeer recentelijk gerenoveerd clubhuis waarbij naast de mooie indeling vooral de warme uitstraling opvalt. De kleedkamers zijn heel ruim en de kleedkamer van de Wrotters heeft een zitbad voor een compleet team. Het speelveld in Gorredijk heeft de (maximale) officiële afmetingen en is, in vergelijking tot enkele andere rugbyvelden in het noorden, goed bespeelbaar. Ook heeft de club een eigen "Predator" scrum-machine. Dit alles zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder de sponsoring van de Gorredijkster middenstand.

De Wrotters spelen bijna ieder jaar enkele wedstrijden in het buitenland. In de afgelopen jaren werden o.a. wedstrijden in Zweden; Duitsland; Tsjechië; Frankrijk; Denemarken; Engeland; Schotland en Wales gespeeld.

Zoals je merkt bruist de club van enthousiasme en vriendschap. De club is natuurlijk altijd geïnteresseerd in toeschouwers; donateurs en eventuele nieuwe leden. Misschien denk je dat de sport te hard voor je is maar wij hopen toch dat je het aandurft om eens te komen kijken. Wij zijn te vinden op het sportpark Kortezwaag in Gorredijk.

Voor meer informatie kunt je mailen met voorzitter Johan Teake Dekker of kunt je je wenden tot de contactpagina verderop in deze site.