Wrotters/Greate Pier starten competitie

Gepost op 15-09-2019 door Johan Teake
Drachten - Op 15 september 2019 mocht het clusterteam Wrotters/Greate Pier de competitie weer beginnen. Gelijk de derby in en tegen titelkandidaat Drachten. Met 17 man werdt de wedstrijd aangevangen met een referee uit Eemland die toevallig in de buurt op vakantie was. Gelijk in de eerste paar minuten was Drachten er snel bij met een penalty op de 5 meter en scoorde de eerste punten van het seizoen. Maar daarna was de gehele eerste helft minstens gelijkwaardig.

Iedereen moest nog wat wennen aan het wedstrijdtempo waarbij sommigen zelfs nog geen bal hadden vastgehouden sinds het einde van het seizoen. Wat fouten heen en weer, maar Drachten wist wederom te profiteren. Gorredijk kon nog counteren door een charge-down waarbij de ruststand op 10-5 voor de thuisploeg uitkwam. De kersverse captain was tevreden met het spel en ging voor een even goede tweede helft.

Bij Drachten waren echter meer wissels aanwezig en bij Gorredijk begonnen er gaten te vallen. Toen die gaten opeens gelijk allemaal tries begonnen te worden liep de score wat uit de hand. Drachten heeft beter zijn kansen benut, maar 46-7 deed geen recht aan met name een goede eerste helft van de groen witten. Volgende week wacht een thuiswedstrijd in Leeuwarden tegen Enschede 2 om 13:00 uur.