Voortreffelijke winst van Wrotters

Gepost op 14-11-2021 door Johan Teake Dekker
Afgelopen zondag mochten de rugbyers van de Wrotters weer aantreden voor de competitie. Tegenstander was RC Emmen, wat altijd garant staat voor een stevig potje. Eerder had Emmen aangegeven niet compleet te kunnen zijn, gelukkig was Groningen dit weekeinde vrij en bereid met een auto vol aan te vullen.

Zonder publiek startte de wedstrijd om 14:00 op lekker nat hoog gras. Dat de Wrotters wat in petto hadden was gelijk vanaf de aftrap te zien. Jelke brak door de voorwaartsen heen en scoorde gelijk een try. De referee was niet overtuigd en gaf nog obstructie aan, maar Emmen was gewaarschuwd.

Elk team behield vanuit de scrum balbezit waardoor er veel uitgepasst kon worden. Waar bij Emmen de bal achter de speler werd gepast liep het bij de Wrotters veel beter. De vrije man werd met grote regelmaat gevonden waardoor de ene break de andere break snel opvolgde.

De score liep uit naar boven de 45 in de eerste helft. Daarna werden er iets meer foutjes gemaakt waardoor Emmen ook wat meer balbezit kreeg. De acties waren echter voorspelbaar en de tackles werden aan kant Wit voortdurend gemaakt.

We zeggen kant Wit, want zowel de Wrotters spelen in Groen (met witte banen) evenals Emmen (zwarte accenten) waardoor de referee Wit tegen Zwart het meest toepasselijk vond. Door de natte ondergrond kunnen we jullie wel vertellen dat weinig spelers Wit van het veldkwamen, de meeste hadden voldoende Zwarte accenten opgelopen.

Alhoewel Emmen bleef strijden konden de Wrotters toch 75-0 op het bord noteren. Een heerlijke uitkomst voor een wedstrijd die bijna niet doorging, maar gelukkig wel plaatsvond.

Kunnen de Wrotters de vierde plaats volhouden als er volgende week in en tegen Enschede moet spelen? Met deze overwinning op zak is het zelfvertrouwen in ieder geval weer bijgetankt.