Faciliteiten

Rugby Veld met de hoogste palen van Nederland

Het rugby veld van de Wrotters is gelegen op Sportpark "Kortezwaag" in Gorredijk. De Wrotters beschikken over de maximale afmetingen waar een rugbyveld en mag voldoen. De geplaatste rugbypalen zijn speciaal voor de Wrotters gemaakt en de hoogste van Nederland. De recentelijk geplaatste "vlaggetjes" met Wrotters logo hebben hier nog wat hoogte aan toegevoegd.

Naast het wedstrijdveld beschikken de Wrotters over een paralel gelegen trainingshoek.

Volledig verlicht rugbyveld

Om het rugby veld van de Wrotters staan rondom genoeg lichtmasten voor een volledig verlicht veld. Hiermee voldoen we aan de eisen van de rugby bond voor avondwedstrijden. Avondwedstrijden komen niet vaak voor, maar kunnen worden ingepland voor het inhalen van het competitieprogramma of de nationale beker. In het verleden zijn er ook andere clubs geweest die in Gorredijk deze inhaal avondwedstrijden heeft gespeeld. Zo komt het nog weleens voor dat we op ons eigen veld naar twee andere clubs staan te kijken. Dit allemaal geeft een romantisch beeld.

Clubhuis “it Tontsje”

Het clubhuis van De Wrotters is niet groot maar wel heel gezellig. Dit clubhuis heet “it Tontsje” als verwijzing naar de vele tonnen in het interieur. Het clubhuis is van oorsprong een oud noodlokaal dat bij een school heeft gestaan. Door heel veel zelfwerkzaamheid is het nu een clubhuis waarbij de binnenkant het best vergeleken kan worden met een bruin café. De stamtafel is gemaakt van de oude bar en is stevig genoeg gebouwd voor een feestje. Het clubhuis is niet te huur. De Wrotters en de plaatselijke Jeu de Boules vereniging zijn de enige gebruikers.

Scrummachine Predator

Één van de zeecontainers herbergt een "Predator"-scrummachine. Hier kan een volledige scrum op oefenen. Omdat de Wrotters altijd van een uitdaging houden is de "rol" nog aangevuld met grind. Door met elastieken en andere weerstanden te werken kan iedereen op zijn eigen niveau een scrumtraining hebben.

Kleedkamers

De rugby heeft een thuis- en uitkleedkamer tot zijn beschikking. Dit wordt gehuurd van een Stichting in Gorredijk. De kleedkamers zijn voorzien van ten minste 5 douchekoppen. De eigen kleedbox heeft daarnaast nog een extra voorziening; een 15-mansbad. Na een (winterse)training wordt het spierherstel in een warm bad gelijk ingezet.

Clubblad "De Tekkel"

Het clubblad van de Wrotters heet “De Tekkel”. Het blad heeft een oplage van 150 exemplaren en verschijnt maximaal 6 keer per seizoen. Het clubblad wordt verstrekt aan leden; sponsoren; relaties en donateurs. Het clubblad is een verslaglegging van de afgelopen periode gedaan en een inzicht in de komende periode. De redactie van de Tekkel staat altijd open voor een leuk bijdrag, dit kan via tekkel@wrotters.com / Marije.

{fotos-volgen!}