Een RUGBY clinic

Rugby Club de Wrotters uit Gorredijk verzorgen al een hele tijd clinics aan basisscholen, voortgezet onderwijs, sportteams en bedrijven. Wij vinden dit leuk om te doen en het is voor ons ook een kans om meer over rugby te vertellen.

Rugby is een sport waar de kernwaarden Veiligheid, Sportplezier en Respect erg belangrijk zijn. Iedereen die deelneemt aan een clinic, training of andere activiteit bij de Wrotters zal hierin worden meegenomen. Zolang het leuk blijft voor iedereen dan zijn wij ook tevreden. Wij verwachtten dat de begeleiders en/of organisatoren deze discipline ook stimuleren.

Rugby is meer dan alleen “beuken”. Het is een combinatie van speloverzicht (door van chaos structuur te maken), slimmigheid/strategie/tactiek (afgesproken bewegingen), vaardigheden (atletisch en fit zijn) en fysiek spel (door middel van het opzoeken van krachtsverschillen of het vermoeien van de tegenstander). Rugby Club de Wrotters organiseren een rugby clinic voor beginners om de basisregels en basisvaardigheden aan de orde te laten komen.

Onderdelen van onze rugby clinic zijn:
• Kleine warming-up
• Passen
• Inkomen (op zachte kussens)
• Tackelen (op zachte kussens)


Een rugbyspel kent verschillende spelhervattingen en benodigde vaardigheden. In een rugby clinic is de eerste keer weinig ruimte voor Scrums (spelhervatting na een kleine overtreding), Line-Outs (spelhervatting nadat de bal uit het speelveld is gegaan) en Kicks (spelhervatting of scoremogelijkheid). Er zullen geen vormen van contact worden gedaan die voor grote ongemakken zorgen. Echter is een kleine botsing, schram, blauw plekje of een incidentele traan niet altijd te voorkomen. Zolang iedereen goed luistert naar de trainers komt het goed! Deelname blijft op eigen risico.

Voor de clinic ben je goed voorbereid als:
• Je sportkleding die tegen een vuiltje en een stootje kan meeneemt
• Liever geen kleding met capuchon draagt
• Schoenen met noppen voor meer grip, met name als het nat is, meeneemt
• Van te voren je ringen, oorbellen, horloges, piercings en brillen af hebt gedaan
• Je je grootste glimlach meeneemt en er zin in hebt!

Wanneer je het zo leuk vond en denkt tegen een stootje te kunnen dan kun je meetrainen met Rugby Club de Wrotters in Gorredijk. Wij zullen dan zo snel mogelijk een gebitbeschermer voor je aanraden zodat je echt kan tackelen! Jeugdtrainingen zijn van 18:30 tot ongeveer 19:45 uur op de vrijdag. Seniorentrainingen zijn van 19:30 tot ongeveer 21:00 uur op woensdag en vrijdag. De rugby periode is van eind Augustus tot en met Juni. Trainingen worden gegeven door ervaren rugbyspelers. Meer informatie over rugby is via onze website www.wrotters.com, het bestuur van Rugby Club de Wrotters en de organisator van de clinic te verkrijgen. Clinic contactpersoon

Veel plezier!!