Delfzijl uit, altijd lastig

Gepost op 02-10-2022 door Johan Teake Dekker
De laatste keer dat de Wrotters uit Gorredijk in Delfzijl bij Phoenix speelde was in 2014. Zij zaten toen net in hun nieuwe clubhuis. De Wrotters verloren toen met ruime cijfers. De acht jaar revanchepartij bleef uit, sterker nog, de uitslag was nog een keer zo ruim als toen.

De Wrotters waren met 10 spelers naar Delfzijl gekomen maar kregen, zoals de rugbywaarden het betamen, aanvulling naar 13 man en vrouw. Vanaf de Wrotters kick-off was het al duidelijk, Phoenix heeft een sterk team staan. De bal werd gevangen en direct over de achterlijn gebracht. Tweede kick-off: 14-0. En helaas ging het zo een tijd door.

De Wrotters stonden deze zondag voor een onmogelijke taak. Door de scheidsrechter en tegenstander te vragen kregen we de twee wisselspelers van Phoenix er ook nog bij. We speelden toen sportief met een man meer. Dit zorgde voor ietwat vertraging van de try machine.

Inhuur Juan scoorde zelfs nog even voor ons, waardoor in ieder geval de 0 van het bord was. Maar we winden er even geen doekjes om, ondanks verwoede pogingen en steeds beter wordende tackles, liep Phoenix steeds meer uit met uiteindelijk een 125-7 score. Bedankt voor de les, Phoenix!

De Wrotters bleven tot de laatste minuut strijden, met zelfs nog try-saving tackles tot in de 78e minuut, echter was dit team voor ons een maatje te groot. Het klinkt wellicht gek met deze eindstand, maar de Wrotters hebben hun stinkende best gedaan. In het zonnetje werden de uitwisselingen nog gedaan en mocht ook de uitstekende, voor het eerst fluitende, scheidsrechter het gerstenat consumeren.

Komende zondag kick-off 13:00! Direct na de finish deadline van de Gerdykster Bike Fest op ons terrein! Komt dat zien!