Net op tijd...

Gepost op 09-10-2022 door Johan Teake Dekker
Afgelopen zondag ontvingen de Wrotters niet een maar drie clubs. De Groninger studenten hadden aangegeven niet met voldoende te kunnen komen en daarom mochten er ook 2 Drachsters en 4 Delfzijlsters de rugbyschoenen aantrekken.

Terwijl op het trainingsveld de MTB fietsers van de verschillende afstanden finishten en aan het Bier en Bratwurst begon begonnen de Wrotters (+2 Drachten) en de Studs (+4 Delfzijl) aan een pot rugby met Rick als Referee.

De studenten hadden aangegeven onvoldoende ervaring in de scrum te hebben dus werd er uncontested in de scrum ingegooid. Hierdoor waren alle Voorwaartsen vol energie en werd het een spannende wedstrijd.

De Wrotters kwamen vrij snel op voorsprong maar daarna gingen de bezoeker erop en erover. Al vrij snel moest de thuisploeg wisselen vanwege een hamstring. Gelukkig kon er met een gelijkspel een sinaasappel worden gegeten in de rust.

In de peptalk werd nogmaals benadrukt zuiniger met de bal om te gaan. Maar dit deden de Studenten ook. En dus scoorden die weer eerst, waarna de Wrotters er weer met twee overheen gingen.

Maar toen wisten de frisse studenten toch ook weer tweemaal te scoren door net dat ene gaatje te vinden. De wedstrijd leek gespeeld met de tijd die bijna op was.

De Wrotters drongen aan maar braken niet door. De Referee gaf het commando van de laatste actie. Pass-pass-pass, knock-on, verloren dus. Nee! De tegenstander stond niet op 10. Opnieuw! Pass-pass-pass, knock on. Het is gebeurd. Nee! Tegenstander had weer een overtreding gemaakt. Potje voorwaartsen, ruck, potje voorwaartsen, ruck, en pass-pass-pass. Maar week knock-on. Maar ook weer voordeel.

Voorwaartsen weer aan het werk. Potje-in-potje-in. De tegenstander moet mensen bijsluiten. We komen dichterbij maar niet dichtbij de lijn genoeg. Dus toch weer passen. En nu staat Hylke helemaal vrij en vangt de bal en scoort de winnende volgens het scorebord!

De Referee geeft echter aan dat de stand gelijk is, het scorebord klopt niet. (Dit bleek later ook door de knoppen drukker die teveel had gedrukt). Dus de conversie moest raak. En wat een prachtkick van Bart! Winst! En gelukkig winst op het veld en niet een claim achteraf op papier, waar we dan nog over na hadden moeten denken.

Na de wedstrijd was het tussen de fietsers, en het B&B nog lang gezellig. De zon scheen deze dag in Gorredijk voor de Wrotters.