Wrotters brengen winst niet over de streep

Gepost op 12-02-2023 door Johan Teake Dekker

De Wrotters mochten zondag 12 februari voor hun tweede wedstrijd uit naar combinatieteam Dronten/Bulldogs in Almere. Het team kon weer over een gezonde hoeveelheid eigen mensen beschikken waarbij we naar gelijke aantallen door de tegenstander zijn aangevuld. Altijd fijn.

Een uitstekende leidende scheidsrechter moest helaas veel fluiten voor knock-on waardoor er veel minuten moesten worden gescrumd. De scrum was aan beide kanten sterk waardoor deze nagenoeg altijd bij de ingooiende partij ook bij de nummer 8 weer de scrum verliet.

De Wrotters hadden veel balbezit door het aantal fouten wat de tegenstander maakte en stonden veel in de aanvallende 22 meter, maar toch was de ruststand 12-12. Door een harde botsing was deze eerste helft iets korter gemaakt. De Wrotters gingen aan een sinasappeltje en wat geleend water.

De tweede helft scoorden de DrontenDogs weliswaar eerst, maar de Wrotters namen het toen volledig over. Dit kwam ook doordat een aantal DD'ers even een timeout mochten nemen van de scheidsrechter omdat ze in de rucks niet precies genoeg waren. Iets waar de scheidsrechter vantevoren had verteld om erop te letten.

De Gerdyksters wisten echter toch de 24-26 niet vast te houden, de snelle 9 en 10 van de tegenstander wisten toch te ontkomen waardoor de thuisploeg met 38-26 uiteindelijk toch de winst mocht bijschrijven.

Het was een vriendelijke pot waarbij we over twee weken thuis revanche mogen nemen, de Wrotters mogen dan eerst de week ervoor thuis om 14:00 de Groningers Studenten reserves weten te verslaan.